19/6/2020
Ενημέρωση : 15/8/2020
Ενημέρωση : 15/8/2020
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
- Η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την εφηβεία και την ενήλικη ζωή είναι εξελικτικά μία νέα συμπεριφορά που ίσως έχει μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το γάλα ενεργοποιεί το mTORC1, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, δεδομένου ότι το mTORC1 αναγνωρίζεται ως «θεμελιώδης κινητήρια δύναμη» για αρκετές ασθένειες όπως ακμή, παχυσαρκία, διαβήτης τύπου 2, υπέρταση, αλτσχάιμερ, καρκίνος, ειδικά ο καρκίνος του προστάτη.
- Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Ιατρικό Σύλλογο - τον μεγαλύτερο σύλλογο ιατρών στις ΗΠΑ - "τα γαλακτοκομικά είναι προαιρετικά".
|