31/12/2023
ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ
Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (χωρίς μίξερ) για αρωματική βασιλόπιτα με υπέροχη γεύση !
Ζουμερή και αφράτη σαν κέικ
Ζουμερή και αφράτη σαν κέικ
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ
- τρεις κούπες αλεύρι ολικής (το κοσκινίζουμε)
- δύο κούπες χυμό πορτοκαλιού + το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- χυμό από ένα λεμόνι το ξύσμα από ένα λεμόνι
- μισή κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- δύο κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο + δύο κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
- δύο κουταλιές της σούπας κακάο
- δύο κουταλάκια του γλυκού ξύδι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια (όχι την "βανιλλίνη", είναι συνθετική και επιβλαβής)
- μισή κούπα σταφίδες μαύρες + μισή κούπα γκότζι μπέρι
- μισή κούπα φιστίκια Αιγίνης ψημένα ή αμύγδαλα
- μαγειρική σόδα
- ινδική καρύδα για το πασπάλισμα (όχι ζάχαρη)
2. ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι (κρατάμε λίγο χυμό πορτοκαλιού στην κούπα).
Επίσης, ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ, γιατί θα αφρίσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με το σύρμα/δαρτη
2. Ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χαρουπόμελο, το ξύδι, το ξύσμα από λεμόνι και το πορτοκάλι, το χαρουπαλευρο, το κακάο.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι.
Το μείγμα γίνεται ομοιόμορφο.
3. έχουμε αλευρώσει την σταφίδα και τα φιστίκια, και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε.
4. έχουμε λαδωσει το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
5. έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 έως 180 βαθμούς για 1 ώρα.
6. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και γράφουμε 2024 με γκότζι μπέρι και σταφίδες.
Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά με Υγεία, Σοφία και Αγάπη !
- τρεις κούπες αλεύρι ολικής (το κοσκινίζουμε)
- δύο κούπες χυμό πορτοκαλιού + το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- χυμό από ένα λεμόνι το ξύσμα από ένα λεμόνι
- μισή κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- δύο κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο + δύο κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
- δύο κουταλιές της σούπας κακάο
- δύο κουταλάκια του γλυκού ξύδι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια (όχι την "βανιλλίνη", είναι συνθετική και επιβλαβής)
- μισή κούπα σταφίδες μαύρες + μισή κούπα γκότζι μπέρι
- μισή κούπα φιστίκια Αιγίνης ψημένα ή αμύγδαλα
- μαγειρική σόδα
- ινδική καρύδα για το πασπάλισμα (όχι ζάχαρη)
2. ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι (κρατάμε λίγο χυμό πορτοκαλιού στην κούπα).
Επίσης, ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ, γιατί θα αφρίσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με το σύρμα/δαρτη
2. Ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χαρουπόμελο, το ξύδι, το ξύσμα από λεμόνι και το πορτοκάλι, το χαρουπαλευρο, το κακάο.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι.
Το μείγμα γίνεται ομοιόμορφο.
3. έχουμε αλευρώσει την σταφίδα και τα φιστίκια, και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε.
4. έχουμε λαδωσει το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
5. έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 έως 180 βαθμούς για 1 ώρα.
6. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και γράφουμε 2024 με γκότζι μπέρι και σταφίδες.
Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά με Υγεία, Σοφία και Αγάπη !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ