6/1/2024
ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εύκολο και Γεμάτο Αρώματα.
Νόστιμο και Ελαφρύ !
Νόστιμο και Ελαφρύ !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- τρεις μελιτζάνες
- τρία καρότα
- τρεις πιπεριές (πράσινη + κόκκινη + κίτρινη)
- ένα κρεμμύδι ξερό
- μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- δύο ντομάτες
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- κριθαράκι ολικής άλεσης
- 150 γρ. συμπυκνωμένος χυμό ντομάτας
- προαιρετικά: μισό κιλό μανιτάρια
2. ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. χονδροκόβουμε όλα τα λαχανικά
2. βάζουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο, μετά με τις πιπεριές, στην συνέχεια με τις μελιτζάνες, αν θέλουμε ρίχνουμε προαιρετικά και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά
2. ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο.
Συμπληρώνουμε νερό (επτακόσια έως οχτακόσια γραμμάρια)
3. μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράζει για 5 λεπτά
4. Κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε
5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί τα υλικά από την χύτρα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
6. μετά από 15 λεπτά σερβίρουμε
Καλή Όρεξη !
- τρεις μελιτζάνες
- τρία καρότα
- τρεις πιπεριές (πράσινη + κόκκινη + κίτρινη)
- ένα κρεμμύδι ξερό
- μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- δύο ντομάτες
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- κριθαράκι ολικής άλεσης
- 150 γρ. συμπυκνωμένος χυμό ντομάτας
- προαιρετικά: μισό κιλό μανιτάρια
2. ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. χονδροκόβουμε όλα τα λαχανικά
2. βάζουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο, μετά με τις πιπεριές, στην συνέχεια με τις μελιτζάνες, αν θέλουμε ρίχνουμε προαιρετικά και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά
2. ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο.
Συμπληρώνουμε νερό (επτακόσια έως οχτακόσια γραμμάρια)
3. μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράζει για 5 λεπτά
4. Κλείνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε
5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί τα υλικά από την χύτρα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
6. μετά από 15 λεπτά σερβίρουμε
Καλή Όρεξη !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ