24/3/2024
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή
1. ΥΛΙΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ
- ένα κιλό φασολάκια
- ένα κρεμμύδι
- δύο πιπεριές (1 πράσινη + 1 κόκκινη)
- δύο ντομάτες
- 250 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- δύο πατάτες
- προαιρετικά 250 γραμμάρια μανιτάρια (ότι μανιτάρια θέλετε χονδροκομμένα)
- ένα φλιτζάνι νερό
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- 2-3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα φασολάκια, τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
2. Τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
3. Κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες και μανιτάρια να είναι χοντροκομμένα.
Οι πατάτες να είναι κομμένες σε μικρά κομμάτια.
3. Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα :
- τα φασολάκια,
- τα υπόλοιπα υλικά: κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, πατάτες, μανιτάρια.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά,
4. Κλείνουμε τη χύτρα για 20 έως 30 λεπτά
5. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαϊντανό.
6. Ανάβουμε το μάτι να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κουνάμε λίγο τη χύτρα, χωρίς ανακάτεμα.
Καλή επιτυχία !
- ένα κιλό φασολάκια
- ένα κρεμμύδι
- δύο πιπεριές (1 πράσινη + 1 κόκκινη)
- δύο ντομάτες
- 250 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- δύο πατάτες
- προαιρετικά 250 γραμμάρια μανιτάρια (ότι μανιτάρια θέλετε χονδροκομμένα)
- ένα φλιτζάνι νερό
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- 2-3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα φασολάκια, τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
2. Τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
3. Κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες και μανιτάρια να είναι χοντροκομμένα.
Οι πατάτες να είναι κομμένες σε μικρά κομμάτια.
3. Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα :
- τα φασολάκια,
- τα υπόλοιπα υλικά: κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, πατάτες, μανιτάρια.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά,
4. Κλείνουμε τη χύτρα για 20 έως 30 λεπτά
5. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαϊντανό.
6. Ανάβουμε το μάτι να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κουνάμε λίγο τη χύτρα, χωρίς ανακάτεμα.
Καλή επιτυχία !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ