9/12/2023
ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Ελαφρύ, γρήγορο και νόστιμο πιάτο
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
- μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους (μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε και όποια μανιτάρια επιθυμείτε),
- ενάμισι κιλό σελινοριζα,
- ένα κρεμμύδι ξερό,
- μάραθος ή άνηθος,
- δύο ή τρία λεμόνια,
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι,
- μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
- μια κουταλιά της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης,
- μια κούπα νερό.
2.ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε το σέλινο.
Το πλένουμε καλά και στο τελευταίο πλύσιμο ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ξίδι για αποστείρωση. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
2. Κόβουμε το σέλινο σε δύο-τρία κομμάτια, το ζεματάμε σε βραστό νερό, και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Στην συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.
3. Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
4. Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
5. Βάζουμε στην χύτρα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε.
6. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, και μετά προσθέτουμε την μία κουπα νερό.
7. Κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην κολλήσει ή σβολιασει.
8. Στην συνέχεια ρίχνουμε την σελινόριζα και το σέλινο.
Ανοίγουμε πάλι το μάτι, ανακατεύουμε και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά.
9. Ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, μάραθο ή άνηθο (ψιλοκομμένο)
10. Βάζουμε σε χτυπητήρι λίγο ζουμακι από το φαγητό, το ταχίνι και τον χυμό από λεμόνι.
Τα χτυπάμε.
Το μείγμα που προκύπτει το ρίχνουμε στην χύτρα, ανακατεύοντας λίγο.
11. Προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο μάραθο ή άνηθο.
Καλή Όρεξη!!!!!
- μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους (μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε και όποια μανιτάρια επιθυμείτε),
- ενάμισι κιλό σελινοριζα,
- ένα κρεμμύδι ξερό,
- μάραθος ή άνηθος,
- δύο ή τρία λεμόνια,
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι,
- μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
- μια κουταλιά της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης,
- μια κούπα νερό.
2.ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε το σέλινο.
Το πλένουμε καλά και στο τελευταίο πλύσιμο ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ξίδι για αποστείρωση. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
2. Κόβουμε το σέλινο σε δύο-τρία κομμάτια, το ζεματάμε σε βραστό νερό, και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Στην συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.
3. Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
4. Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
5. Βάζουμε στην χύτρα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε.
6. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, και μετά προσθέτουμε την μία κουπα νερό.
7. Κλείνουμε το μάτι και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην κολλήσει ή σβολιασει.
8. Στην συνέχεια ρίχνουμε την σελινόριζα και το σέλινο.
Ανοίγουμε πάλι το μάτι, ανακατεύουμε και κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά.
9. Ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, μάραθο ή άνηθο (ψιλοκομμένο)
10. Βάζουμε σε χτυπητήρι λίγο ζουμακι από το φαγητό, το ταχίνι και τον χυμό από λεμόνι.
Τα χτυπάμε.
Το μείγμα που προκύπτει το ρίχνουμε στην χύτρα, ανακατεύοντας λίγο.
11. Προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο μάραθο ή άνηθο.
Καλή Όρεξη!!!!!
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ