17/10/2023
ΗΜΙ-ΦΥΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΝΟΣΟΣ ΚΡΟΝ
Μια μικρή μελέτη 22 ανθρώπων με νόσο Κρον διαπίστωσε ότι η ημι-φυτοφαγική διατροφή, όπου :
- το ψάρι επιτρεπόταν μία φορά την εβδομάδα, και
- το κρέας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες,
συσχετίστηκε με ύφεση στο 94% των ανθρώπων (15 από 16), σε σύγκριση με το 33% των ανθρώπων (2 από τους 6) στην ομάδα ελέγχου.
Στο συμπέρασμα της, η επιστημονική ομάδα αναφέρει ότι η ημι-φυτοφαγική διατροφή ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη της υποτροπής στη νόσο Κρόν.
Παραπομπή:
Chiba M, Abe T, Tsuda H, et al. Lifestyle-related disease in Crohn's disease: relapse prevention by a semi-vegetarian diet. World Journal of Gastroenterology. 2010 May;16(20):2484-2495. DOI: 10.3748/wjg.v16.i20.2484. PMID: 20503448; PMCID: PMC2877178.
https://europepmc.org/article/PMC/2877178
- το ψάρι επιτρεπόταν μία φορά την εβδομάδα, και
- το κρέας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες,
συσχετίστηκε με ύφεση στο 94% των ανθρώπων (15 από 16), σε σύγκριση με το 33% των ανθρώπων (2 από τους 6) στην ομάδα ελέγχου.
Στο συμπέρασμα της, η επιστημονική ομάδα αναφέρει ότι η ημι-φυτοφαγική διατροφή ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη της υποτροπής στη νόσο Κρόν.
Παραπομπή:
Chiba M, Abe T, Tsuda H, et al. Lifestyle-related disease in Crohn's disease: relapse prevention by a semi-vegetarian diet. World Journal of Gastroenterology. 2010 May;16(20):2484-2495. DOI: 10.3748/wjg.v16.i20.2484. PMID: 20503448; PMCID: PMC2877178.
https://europepmc.org/article/PMC/2877178