17/12/2023
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
Εύκολη συνταγή με εξαιρετική γεύση και υφή
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
- ένα πακέτο τόφου (200 γραμμάρια)
- ένα κρεμμύδι ξερό
- δύο πιπεριές (μία πράσινη + μία κόκκινη)
- ένα καρότο
- μια ντομάτα
- συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (250 γραμμάρια)
- μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κανέλα ξυλάκι.
Για τον πουρέ:
- τέσσερις πατάτες μεγάλες
- γάλα σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι.
2. ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χονδροκόβουμε όλα τα υλικά.
2. Το τόφου το κόβουμε σε κυβάκια, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια-δυο βράσεις.
Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε.
3. Βάζουμε στην χύτρα ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στην συνέχεια σοτάρουμε και τα εξής, με την σειρά: τις πιπεριές, μετά το καρότο, μετά το τόφου, μετά τις ντομάτες.
Τέλος, προσθέτουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και, εάν χρειαστεί, λίγο νερό.
4. Κλείνουμε την χύτρα για δέκα λεπτά.
5. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι. Προαιρετικά κάρυ και ένα ξυλάκι κανέλα.
Ανακατεύουμε και ελέγχουμε τα υγρά.
Για τον πουρέ:
1. Βράζουμε τις πατάτες καλά, τις πολτοποιούμε (ή με το μηχάνημα του πουρέ ή με πιρούνι) και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανάβουμε το μάτι στο σιγανό και, ανακατεύοντας σιγά-σιγά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το φυτικό γάλα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Καλή Όρεξη !!
- ένα πακέτο τόφου (200 γραμμάρια)
- ένα κρεμμύδι ξερό
- δύο πιπεριές (μία πράσινη + μία κόκκινη)
- ένα καρότο
- μια ντομάτα
- συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (250 γραμμάρια)
- μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κανέλα ξυλάκι.
Για τον πουρέ:
- τέσσερις πατάτες μεγάλες
- γάλα σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι.
2. ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χονδροκόβουμε όλα τα υλικά.
2. Το τόφου το κόβουμε σε κυβάκια, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια-δυο βράσεις.
Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε.
3. Βάζουμε στην χύτρα ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στην συνέχεια σοτάρουμε και τα εξής, με την σειρά: τις πιπεριές, μετά το καρότο, μετά το τόφου, μετά τις ντομάτες.
Τέλος, προσθέτουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και, εάν χρειαστεί, λίγο νερό.
4. Κλείνουμε την χύτρα για δέκα λεπτά.
5. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι. Προαιρετικά κάρυ και ένα ξυλάκι κανέλα.
Ανακατεύουμε και ελέγχουμε τα υγρά.
Για τον πουρέ:
1. Βράζουμε τις πατάτες καλά, τις πολτοποιούμε (ή με το μηχάνημα του πουρέ ή με πιρούνι) και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ανάβουμε το μάτι στο σιγανό και, ανακατεύοντας σιγά-σιγά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το φυτικό γάλα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Καλή Όρεξη !!
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ