3/12/2023
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ
Τόφου : εξαιρετική επιλογή αντικατάστασης για το κοκκινιστό |
Ιδιαίτερα εύκολη και νόστιμη συνταγή |
ΥΛΙΚΑ - ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ
- ένα πακέτο τόφου (200 γραμμάρια), κομμένο σε κυβάκια
- ένα κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- δύο πιπεριές (πράσινη + κόκκινη), χοντροκομμένες
- δύο ντομάτες, χοντροκομμένες
- χυμός ντομάτας, συμπυκνωμένος (250 γραμμάρια)
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα ή γαρύφαλλο (προαιρετικά).
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά, βράζουμε το τόφου για μισό λεπτό, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε
2. Στην κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, το τόφου, τις ντομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας και λίγο νερό
3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά
4. Όταν μελώσει, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε λίγο θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα ή γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Για το πιλάφι:
- 1 κούπα ρύζι
- 1,5 κούπα νερό.
1. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση
2. Ξεπλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
3. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι
4. Ρίχνουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι ή κάρυ.
5. Ανακατεύουμε και βάζουμε πάνω από την κατσαρόλα μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, και κλείνουμε το καπάκι
6. Μετά από 30 λεπτά, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη
- ένα πακέτο τόφου (200 γραμμάρια), κομμένο σε κυβάκια
- ένα κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- δύο πιπεριές (πράσινη + κόκκινη), χοντροκομμένες
- δύο ντομάτες, χοντροκομμένες
- χυμός ντομάτας, συμπυκνωμένος (250 γραμμάρια)
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα ή γαρύφαλλο (προαιρετικά).
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΟΦΟΥ ΜΕ ΡΥΖΙ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά, βράζουμε το τόφου για μισό λεπτό, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε
2. Στην κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, το τόφου, τις ντομάτες, τον συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας και λίγο νερό
3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά
4. Όταν μελώσει, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε λίγο θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κανέλα ή γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Για το πιλάφι:
- 1 κούπα ρύζι
- 1,5 κούπα νερό.
1. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση
2. Ξεπλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
3. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι
4. Ρίχνουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι ή κάρυ.
5. Ανακατεύουμε και βάζουμε πάνω από την κατσαρόλα μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, και κλείνουμε το καπάκι
6. Μετά από 30 λεπτά, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ