16/12/2023
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Εύκολη Κολοκυθόπιτα με Τραγανό Φύλλο και Πεντανόστιμη, Αρωματική γέμιση !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
- κίτρινο κολοκύθι, τρεις κούπες του τσαγιού
- δύο πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης + δύο πράσινες
- ένα κρεμμύδι ξερό
- μισή κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κάρυ
- αρωματικά: δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο
- ένα φλιτζανάκι καστανό ρύζι
- ένα φλιτζανάκι βρώμη,
- σταφίδες μαύρες
Όλα χοντροκομμένα.
2. ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές
2. Έχουμε στιψη καλά το κολοκύθι με λίγο θαλασσινό αλάτι, να φύγουν τα υγρά.
Το ρίχνουμε, μαζί με τα άλλα υλικά, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
3. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά : θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, τα αρωματικά, βρώμη, ρύζι, σταφίδες.
Ανακατεύουμε
4. Τα αφήνουμε 30-60 λεπτά, να αφρατέψουν
5. Ανοίγουμε δικό μας φύλλο (ή έτοιμο για πίτα)
6. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα στο ταψί τα μπαστούνια, τα λαδώνουμε, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό (ώστε να γίνει τραγανό στο ψισημο).
Τρυπάμε με το μαχαίρι τα μπαστούνια
7. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 170-180 βαθμούς
Καλή Επιτυχία !
- κίτρινο κολοκύθι, τρεις κούπες του τσαγιού
- δύο πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης + δύο πράσινες
- ένα κρεμμύδι ξερό
- μισή κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κάρυ
- αρωματικά: δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο
- ένα φλιτζανάκι καστανό ρύζι
- ένα φλιτζανάκι βρώμη,
- σταφίδες μαύρες
Όλα χοντροκομμένα.
2. ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές
2. Έχουμε στιψη καλά το κολοκύθι με λίγο θαλασσινό αλάτι, να φύγουν τα υγρά.
Το ρίχνουμε, μαζί με τα άλλα υλικά, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
3. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά : θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, τα αρωματικά, βρώμη, ρύζι, σταφίδες.
Ανακατεύουμε
4. Τα αφήνουμε 30-60 λεπτά, να αφρατέψουν
5. Ανοίγουμε δικό μας φύλλο (ή έτοιμο για πίτα)
6. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα στο ταψί τα μπαστούνια, τα λαδώνουμε, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό (ώστε να γίνει τραγανό στο ψισημο).
Τρυπάμε με το μαχαίρι τα μπαστούνια
7. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 170-180 βαθμούς
Καλή Επιτυχία !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ