ΦΥΤΟΦΑΓΙΑ
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία
Ιωάννης Κιούσης,
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
16/12/2023

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολη Κολοκυθόπιτα με Τραγανό Φύλλο και Πεντανόστιμη, Αρωματική γέμιση !
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
1. ΥΛΙΚΑ
2. ΕΚΤΕΛΕΣΗ

κολοκυθοπιτα συνταγη
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
 - κίτρινο κολοκύθι, τρεις κούπες του τσαγιού
 - δύο πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης + δύο πράσινες
 - ένα κρεμμύδι ξερό
 - μισή κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
 - έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κάρυ
 - αρωματικά: δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο
 - ένα φλιτζανάκι καστανό ρύζι
 - ένα φλιτζανάκι βρώμη,
 - σταφίδες μαύρες
Όλα χοντροκομμένα.


2. ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές

2. Έχουμε στιψη καλά το κολοκύθι με λίγο θαλασσινό αλάτι, να φύγουν τα υγρά.
Το ρίχνουμε, μαζί με τα άλλα υλικά, στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε

3. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά : θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, τα αρωματικά, βρώμη, ρύζι, σταφίδες.
Ανακατεύουμε

4. Τα αφήνουμε 30-60 λεπτά, να αφρατέψουν

5. Ανοίγουμε δικό μας φύλλο (ή έτοιμο για πίτα)

6. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα στο ταψί τα μπαστούνια, τα λαδώνουμε, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό (ώστε να γίνει τραγανό στο ψισημο).
Τρυπάμε με το μαχαίρι τα μπαστούνια

7. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 170-180 βαθμούς

Καλή Επιτυχία !

Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ
κολοκυθοπιτα συνταγη
Προετοιμασία
κολοκυθοπιτα συνταγη
Πριν το Ψήσιμο
κολοκυθοπιτα συνταγη
Ζεστή-Ζεστή !
κολοκυθοπιτα συνταγη
Μία Τελευταία Αναμνηστική Φωτογραφία !
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία