24/12/2023
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μυρωδάτοι, αφράτοι και νόστιμοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα !
Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βουτύρο.
Εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ.
Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς βουτύρο.
Εύκολοι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ.
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
- μια κούπα του τσαγιού λάδι
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι χυμό από λεμόνι
- αυθεντική βανίλια (όχι την συνθετική βανιλίνη): στην μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού
- 30 γραμμάρια αμύγδαλα ψημένα, χοντροκομμένα
- ένα πακέτο αλεύρι ολικής άλεσης
- δύο κουταλιές της σούπας χαρουπαλευρο
- ινδική καρύδα.
2. ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ
2. Το λάδι το έχουμε βάλει από βραδις στο ψυγείο για να παγώσει.
3. Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρ ρίχνουμε το λεμόνι και την σόδα και χτυπάμε ένα-δυο λεπτά με δάρτη ή το χτυπητήρι.
- στην συνέχεια ρίχνουμε το χαρουπάλευρο και χτυπάμε
- στην συνέχεια την βανίλια, και
- συνεχίζουμε σιγά-σιγά με το αλεύρι ολικής
Αφήνουμε τον δάρτη (ή το χτυπητήρι) και ζυμώνουμε πλέον με το χέρι μας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι πάρει, αρκεί να είναι μαλακή η ζύμη
4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην ζύμη, ανακατεύουμε με το χέρι μας, και τα κάνουμε μια μπάλα
5. Κλείνουμε το μπολ για μισή ωρίτσα ώστε να ξεκουραστεί
6. Βάζουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα
7. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από την ζύμη μας και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα.
Τρυπάμε τις μπαλίτσες με μια οδοντογλυφίδα
8. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά (άλογα τον φούρνο) στους 170 με 180 βαθμούς
9. Στο τέλος, όταν τα βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω χαρουπάλευρο και ινδική καρύδα.
Καλή Επιτυχία !
- μια κούπα του τσαγιού λάδι
- ένα κουταλάκι σόδα
- ένα κουταλάκι χυμό από λεμόνι
- αυθεντική βανίλια (όχι την συνθετική βανιλίνη): στην μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού
- 30 γραμμάρια αμύγδαλα ψημένα, χοντροκομμένα
- ένα πακέτο αλεύρι ολικής άλεσης
- δύο κουταλιές της σούπας χαρουπαλευρο
- ινδική καρύδα.
2. ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ
2. Το λάδι το έχουμε βάλει από βραδις στο ψυγείο για να παγώσει.
3. Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρ ρίχνουμε το λεμόνι και την σόδα και χτυπάμε ένα-δυο λεπτά με δάρτη ή το χτυπητήρι.
- στην συνέχεια ρίχνουμε το χαρουπάλευρο και χτυπάμε
- στην συνέχεια την βανίλια, και
- συνεχίζουμε σιγά-σιγά με το αλεύρι ολικής
Αφήνουμε τον δάρτη (ή το χτυπητήρι) και ζυμώνουμε πλέον με το χέρι μας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι πάρει, αρκεί να είναι μαλακή η ζύμη
4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην ζύμη, ανακατεύουμε με το χέρι μας, και τα κάνουμε μια μπάλα
5. Κλείνουμε το μπολ για μισή ωρίτσα ώστε να ξεκουραστεί
6. Βάζουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα
7. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από την ζύμη μας και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα.
Τρυπάμε τις μπαλίτσες με μια οδοντογλυφίδα
8. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά (άλογα τον φούρνο) στους 170 με 180 βαθμούς
9. Στο τέλος, όταν τα βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω χαρουπάλευρο και ινδική καρύδα.
Καλή Επιτυχία !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ