3/12/2023
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙ
Η Ευκολότερη Συνταγή για Πεντανόστιμα Χαρουπομελομακάρονα Χωρίς Μέλι !
Χωρίς ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή άλλα παρόμοια έλαια.
Χωρίς αλκοόλ (π.χ. κονιάκ ή ρακή).
Χωρίς λευκό αλεύρι.
Χωρίς ζάχαρη.
Χωρίς μέλι.
Χωρίς αλκοόλ (π.χ. κονιάκ ή ρακή).
Χωρίς λευκό αλεύρι.
Χωρίς ζάχαρη.
Χωρίς μέλι.
Αφράτα και χαρουπομελωμένα που μοσχομυρίζουν πορτοκάλι, γαρύφαλλο και κανέλα !
ΥΛΙΚΑ για Μελομακάρονα Χωρίς Μέλι
- 600 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 280 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι και ακέρωτο λεμόνι
- 1,5 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1,5 κουταλάκι σόδα
- καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα.
Μελομακάρονα Χωρίς Μέλι - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα
2. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και συνεχίζουμε προσθέτοντας λάδι, χτυπώντας με δάρτη ή χτυπητήρι
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα από πορτοκάλι + λεμόνι
4. Αφού χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι
5. Αφού γίνει μια όμορφη ζύμη, την αφήνουμε 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.
ΣΙΡΟΠΙ για τα χαρουπομελομακάρονα:
ΥΛΙΚΑ =>
- 700 γραμμάρια χαρουπόμελο
- 700 νερό
- μια φετούλα λεμόνι
- ένα ξυλάκι κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ =>
1. Βράζουμε για 10 λεπτά
2. Το αφήνουμε να κρυώσει
3. Πλάθουμε τα χαρουπομελομακάρονα
4. Σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, τα ψήνουμε στους 160 - 170 βαθμούς
5. Όσο είναι ζεστά, τα χαρουπομελώνουμε με κρύο το σιρόπι
6. Μετά το χαρουπομέλωμα, ρίχνουμε από πάνω αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα, ανακατεμένη με λίγη κανέλα
7. Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
Καλή Απόλαυση
- 600 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 280 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι και ακέρωτο λεμόνι
- 1,5 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1,5 κουταλάκι σόδα
- καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα.
Μελομακάρονα Χωρίς Μέλι - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα
2. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και συνεχίζουμε προσθέτοντας λάδι, χτυπώντας με δάρτη ή χτυπητήρι
3. Στην συνέχεια προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα από πορτοκάλι + λεμόνι
4. Αφού χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι
5. Αφού γίνει μια όμορφη ζύμη, την αφήνουμε 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.
ΣΙΡΟΠΙ για τα χαρουπομελομακάρονα:
ΥΛΙΚΑ =>
- 700 γραμμάρια χαρουπόμελο
- 700 νερό
- μια φετούλα λεμόνι
- ένα ξυλάκι κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ =>
1. Βράζουμε για 10 λεπτά
2. Το αφήνουμε να κρυώσει
3. Πλάθουμε τα χαρουπομελομακάρονα
4. Σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, τα ψήνουμε στους 160 - 170 βαθμούς
5. Όσο είναι ζεστά, τα χαρουπομελώνουμε με κρύο το σιρόπι
6. Μετά το χαρουπομέλωμα, ρίχνουμε από πάνω αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα, ανακατεμένη με λίγη κανέλα
7. Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
Καλή Απόλαυση
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ