24/12/2023
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Η Ευκολότερη Συνταγή για Πεντανόστιμη Σπανακόπιτα με Τραγανό Φύλλο !
Δεν θα Μείνει Ούτε Ψίχουλο !
Δεν θα Μείνει Ούτε Ψίχουλο !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
- ένα κιλό σπανάκι
- τρία έως πέντε κρεμμυδάκια
- ένα κρεμμύδι ξερό
- δύο πιπεριές (κόκκινη + κίτρινη)
- άνηθος, μαϊντανός
- μισή κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- μια κούπα του τσαγιού βρώμη.
2. ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
2. Το βάζουμε στην κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι και πιέζουμε το σπανάκι να μαλακώσει
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια, στην συνέχεια τις πιπεριές
5. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα σοταρισμένα υλικά
6. Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό, βρώμη και σταφίδες
7. Ανοίγουμε τα φύλλα.
α. είτε φτιάχνουμε πέντε-έξι μπαστούνια,
β. είτε στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί, βάζουμε την γέμιση, και σκεπάζουμε με άλλο φύλλο.
8. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση (ακολουθεί φωτογραφία).
Καλύπτουμε την γέμιση με το φύλλο. Στην συνέχεια λαδώνουμε και χαράζουμε το μπαστούνι.
Ψεκάζουμε με νερό (για να γίνει τραγανό το φύλλο).
Προαιρετικά : ρίχνουμε σουσάμι
9. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα στους 170 - 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία !!!!!
- ένα κιλό σπανάκι
- τρία έως πέντε κρεμμυδάκια
- ένα κρεμμύδι ξερό
- δύο πιπεριές (κόκκινη + κίτρινη)
- άνηθος, μαϊντανός
- μισή κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- μια κούπα του τσαγιού βρώμη.
2. ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
2. Το βάζουμε στην κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι και πιέζουμε το σπανάκι να μαλακώσει
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια, στην συνέχεια τις πιπεριές
5. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα σοταρισμένα υλικά
6. Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό, βρώμη και σταφίδες
7. Ανοίγουμε τα φύλλα.
α. είτε φτιάχνουμε πέντε-έξι μπαστούνια,
β. είτε στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί, βάζουμε την γέμιση, και σκεπάζουμε με άλλο φύλλο.
8. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το φύλλο, λαδώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση (ακολουθεί φωτογραφία).
Καλύπτουμε την γέμιση με το φύλλο. Στην συνέχεια λαδώνουμε και χαράζουμε το μπαστούνι.
Ψεκάζουμε με νερό (για να γίνει τραγανό το φύλλο).
Προαιρετικά : ρίχνουμε σουσάμι
9. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα στους 170 - 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία !!!!!
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ