26/3/2024
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό κυρίως γεύμα !
Ένα νόστιμο καθημερινό απλό πιάτο
Ένα νόστιμο καθημερινό απλό πιάτο
1. ΥΛΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
- ένα κιλό σπανάκι
- ένα κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- προαιρετικά: ένα ματσάκι σέσκουλα
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 κουταλιές τις σούπας
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι
- άνηθος
- ένα φλιτζανάκι του καφέ καστανό ρύζι
- ένα λεμόνι
2. ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο
2. βάζουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Ανάβουμε την φωτιά στο δυνατό ώστε να μαραθούν, και στην συνέχεια κλείνουμε την φωτιά
3. Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια.
Τα βγάζουμε από την φωτιά.
4. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
5. Έχουμε πλύνει το καστανό ρύζι, και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε.
6. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 με 15 λεπτά.
Ελέγχουμε τα υγρά και παράλληλα ανακατεύουμε
7. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και τέλος άνηθο.
Στο πιάτο μας προσθέτουμε λεμόνι.
Καλή όρεξη !
- ένα κιλό σπανάκι
- ένα κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- προαιρετικά: ένα ματσάκι σέσκουλα
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 κουταλιές τις σούπας
- θαλασσινό αλάτι, πιπέρι
- άνηθος
- ένα φλιτζανάκι του καφέ καστανό ρύζι
- ένα λεμόνι
2. ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο
2. βάζουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Ανάβουμε την φωτιά στο δυνατό ώστε να μαραθούν, και στην συνέχεια κλείνουμε την φωτιά
3. Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα κρεμμυδάκια.
Τα βγάζουμε από την φωτιά.
4. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
5. Έχουμε πλύνει το καστανό ρύζι, και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε.
6. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 με 15 λεπτά.
Ελέγχουμε τα υγρά και παράλληλα ανακατεύουμε
7. Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και τέλος άνηθο.
Στο πιάτο μας προσθέτουμε λεμόνι.
Καλή όρεξη !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ