6/1/2024
ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ
Νόστιμο πιάτο, σκέτο γλύκισμα
1. ΥΛΙΚΑ ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ
- μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
- ενάμιση κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- δύο κρεμμύδια μέτρια ξερά, χοντροκομμένα
- τρεις με τέσσερις σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- γαρύφαλλο και κανέλα ολόκληρα
- μοσχοκάρυδο, δάφνη
- μία κουταλιά της σούπας ξύδι
- 250 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- μια κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας (πάστα).
2. ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια
2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (εάν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερο μέγεθος)
3. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα (τρεις με τέσσερις κουταλιές τις σούπας) και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
4. Στην συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με την κουταλιά τον πελτέ, μετά ρίχνουμε πουμαρο.
Ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε, εάν χρειαστεί, λίγο νερό.
6. Κλείνουμε την χύτρα 10 - 15 λεπτά.
7. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο, δάφνη, ξύδι.
8. Κουνάμε λίγο την χύτρα και ελέγχουμε τα υγρά.
9. Καλή Απόλαυση !
- μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
- ενάμιση κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- δύο κρεμμύδια μέτρια ξερά, χοντροκομμένα
- τρεις με τέσσερις σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- γαρύφαλλο και κανέλα ολόκληρα
- μοσχοκάρυδο, δάφνη
- μία κουταλιά της σούπας ξύδι
- 250 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- μια κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας (πάστα).
2. ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια
2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (εάν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερο μέγεθος)
3. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα (τρεις με τέσσερις κουταλιές τις σούπας) και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
4. Στην συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με την κουταλιά τον πελτέ, μετά ρίχνουμε πουμαρο.
Ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε, εάν χρειαστεί, λίγο νερό.
6. Κλείνουμε την χύτρα 10 - 15 λεπτά.
7. Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο, δάφνη, ξύδι.
8. Κουνάμε λίγο την χύτρα και ελέγχουμε τα υγρά.
9. Καλή Απόλαυση !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ