17/12/2023
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Η πιο νόστιμη και εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο και με χυλό.
Απολαύστε την !
Απολαύστε την !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
- τρία κολοκυθάκια
- πέντε έξι κολοκυθοκορφάδες
- τέσσερις πιπεριές (δύο κόκκινες + δύο πράσινες)
- ένα κρεμμύδι
- μια σκελίδα σκόρδο
- μια ντομάτα
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αρωματικά (άνηθος, μαϊντανός, μάραθος, δυόσμος)
- δύο κούπες καλαμπόκαλευρο ή ρεβυθάλευρο (ή συνδυασμό).
2. ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κουρκούτι:
1. Δύο κούπες αλεύρι, δύο κούπες νερό, λίγο λάδι, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι: ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ρευστός.
2. Λαδώνουμε το ταψί, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Με το χέρι μας, ρίχνουμε από πάνω αλεύρι, καθώς και λίγο λάδι.
3. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, για μια ώρα.
Καλή Επιτυχία !
- τρία κολοκυθάκια
- πέντε έξι κολοκυθοκορφάδες
- τέσσερις πιπεριές (δύο κόκκινες + δύο πράσινες)
- ένα κρεμμύδι
- μια σκελίδα σκόρδο
- μια ντομάτα
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αρωματικά (άνηθος, μαϊντανός, μάραθος, δυόσμος)
- δύο κούπες καλαμπόκαλευρο ή ρεβυθάλευρο (ή συνδυασμό).
2. ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κουρκούτι:
1. Δύο κούπες αλεύρι, δύο κούπες νερό, λίγο λάδι, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι: ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ρευστός.
2. Λαδώνουμε το ταψί, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Με το χέρι μας, ρίχνουμε από πάνω αλεύρι, καθώς και λίγο λάδι.
3. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, για μια ώρα.
Καλή Επιτυχία !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ