7/1/2024
ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΥΤΡΑ
Χυλωμένη και νόστιμη φασολάδα με κόκκινη σάλτσα !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΥΤΡΑ
- μισό κιλό φασόλια μέτρια
- δύο καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- ένα κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- ένα ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
- μια ντομάτα, χοντροκομμένη
- 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- προαιρετικά: 300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2. ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΥΤΡΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια
2. τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην χύτρα να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι.
Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι μέσα στην χύτρα.
3. προσθέτουμε κρεμμύδι ξερό, καρότα, ντομάτα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, σέλινο, προαιρετικά μανιτάρια.
Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε.
4. κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά
5. ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι και - εάν μας αρέσει λεμόνι - στίβουμε ένα λεμόνι.
Ανοίγουμε την φωτιά και ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε τα υγρά και κλείνουμε την φωτιά.
Καλή Όρεξη !
- μισό κιλό φασόλια μέτρια
- δύο καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- ένα κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- ένα ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
- μια ντομάτα, χοντροκομμένη
- 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- προαιρετικά: 300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2. ΕΥΚΟΛΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΥΤΡΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια
2. τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην χύτρα να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι.
Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε πάλι μέσα στην χύτρα.
3. προσθέτουμε κρεμμύδι ξερό, καρότα, ντομάτα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, σέλινο, προαιρετικά μανιτάρια.
Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε.
4. κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά
5. ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι και - εάν μας αρέσει λεμόνι - στίβουμε ένα λεμόνι.
Ανοίγουμε την φωτιά και ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε τα υγρά και κλείνουμε την φωτιά.
Καλή Όρεξη !
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ