ΦΥΤΟΦΑΓΙΑ
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία
Ιωάννης Κιούσης,
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
3/12/2023

ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολη παραδοσιακή συνταγή για την κίτρινη φάβα.
Κ
ρεμώδης και Ελαφριά
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
1. ΥΛΙΚΑ
2. ΕΚΤΕΛΕΣΗ

φαβα κιτρινη συνταγη
ΦΑΒΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
1. ΥΛΙΚΑ για Φάβα Κίτρινη Συνταγή:
 - μισό κιλό φάβα
 - ένα κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
 - ένα καρότο, χοντροκομμένο
 - μια ντομάτα, χοντροκομμένη
 - δύο πιπεριές (πράσινη + κόκκινη), χοντροκομμένες
 - θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ 
 - λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2. Φάβα Κίτρινη Συνταγή - Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε από το βράδυ

2. Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε την κίτρινη φαβα καλά και την βάζουμε στην χύτρα

3. Προσθέρουμε αρκετό νερό ώστε να την σκεπάσει, ενώ παράλληλα ξαφρίζουμε

4. Προσθέτουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, πιπεριές) και ελέγχουμε τα υγρά (αν η φάβα είναι στεγνή, τότε προσθέτουμε λίγο νερό)

5. Κλείνουμε την χύτρα

6. Μετά από 10 λεπτά την ανοίγουμε και προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και ελέγχουμε πάλι τα υγρά. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη

7. Σερβίρουμε στο πιάτο μας και, προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό, λεμόνι, ελαιόλαδο.

Καλή Όρεξη
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ
Picture
Picture
Picture
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • αρχική
  • ευρετήριο άρθρων
  • συνταγές
  • Επικοινωνία