6/1/2024
ΓΚΙΟΎΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ
Μερακλίδικο, Πεντανόστιμο και ζουμερό.
Τέλειο.
Λιχουδιά, όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει !
Τέλειο.
Λιχουδιά, όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΚΙΟΎΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 300 γραμμάρια κάστανα,
- τρεις πιπεριές (πράσινη + κόκκινη + κίτρινη)
- ένα πακέτο τόφου
- μια ντομάτα
- ένα κρεμμύδι ξερό
- ένα φλιτζανάκι του καφέ καστανό ρύζι,
- αρωματικά: μαϊντανός, δυόσμος
- κάρυ, κανέλα, ξυλάκι γαρύφαλλο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι.
2. ΓΚΙΟΎΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Έχουμε βράσει τα κάστανα και τα έχουμε καθαρίσει
2. Έχουμε ζεματισει το τόφου και το έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό.
Το κόβουμε σε κυβάκια.
3. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας).
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε. Στην συνέχεια τις πιπεριές (χοντροκομμένες). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα μανιτάρια και κατόπιν με την ντομάτα (χοντροκομμένη), και τέλος το τόφου.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε την φωτιά
4. Ξεπλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, καθώς και θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο, μαϊντανό, δυόσμο.
Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη
4. Βάζουμε σε ένα μπολ δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα την γέμιση.
Δένουμε καλά με έναν σπάγκο-κλωστή και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !
Συνοδεύεται με μια πολύ ωραία ανάμεικτη σαλάτα.
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 300 γραμμάρια κάστανα,
- τρεις πιπεριές (πράσινη + κόκκινη + κίτρινη)
- ένα πακέτο τόφου
- μια ντομάτα
- ένα κρεμμύδι ξερό
- ένα φλιτζανάκι του καφέ καστανό ρύζι,
- αρωματικά: μαϊντανός, δυόσμος
- κάρυ, κανέλα, ξυλάκι γαρύφαλλο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι.
2. ΓΚΙΟΎΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Έχουμε βράσει τα κάστανα και τα έχουμε καθαρίσει
2. Έχουμε ζεματισει το τόφου και το έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό.
Το κόβουμε σε κυβάκια.
3. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας).
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε. Στην συνέχεια τις πιπεριές (χοντροκομμένες). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα μανιτάρια και κατόπιν με την ντομάτα (χοντροκομμένη), και τέλος το τόφου.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε την φωτιά
4. Ξεπλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, καθώς και θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κανέλα, γαρύφαλλο, μαϊντανό, δυόσμο.
Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη
4. Βάζουμε σε ένα μπολ δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα την γέμιση.
Δένουμε καλά με έναν σπάγκο-κλωστή και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !
Συνοδεύεται με μια πολύ ωραία ανάμεικτη σαλάτα.
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ