7/1/2024
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΣΥΝΤΑΓΗ
Εύκολη και νόστιμη συνταγή !
1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΣΥΝΤΑΓΗ
- διακόσια γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- τρεις πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- δύο καρότα, ροδελες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κανέλα ξυλακι
- προαιρετικά και εάν σας αρέσουν τα καυτερά: κόκκινο καυτερό πιπέρι
- μια κούπα του τσαγιού καστανό ρύζι (προαιρετικά: και μισή κούπα με κόκκινο ή/και μαύρο ρύζι.
2. ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. μουσκεύουμε τα κόκκινα φασόλια αποβραδίς
2. βάζουμε στην χύτρα τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σοτάρουμε με την σειρά, ένα υλικό την φορά: κρεμμύδι, πιπεριές, καρότα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια
3. ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια αφού τα έχουμε ξεπλύνει καλά.
Ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει όλα τα υλικά
4. κλείνουμε την χύτρα για 15-20 λεπτά
5. ανοίγουμε την χύτρα.
Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κανέλα, προαιρετικά κόκκινο καυτερό πιπέρι.
6. ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
Ελέγχουμε τα υγρά και, εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Τα φασόλια είναι έτοιμα.
7. ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι. Προαιρετικά και μισή κούπα με κόκκινο ή/και μαύρο ρύζι.
Το κάθε ρύζι έχει οδηγίες μαγειρέματος, οι οποίες διαφέρουν.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !!
- διακόσια γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- τρεις πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- δύο καρότα, ροδελες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, κανέλα ξυλακι
- προαιρετικά και εάν σας αρέσουν τα καυτερά: κόκκινο καυτερό πιπέρι
- μια κούπα του τσαγιού καστανό ρύζι (προαιρετικά: και μισή κούπα με κόκκινο ή/και μαύρο ρύζι.
2. ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΡΥΖΙ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. μουσκεύουμε τα κόκκινα φασόλια αποβραδίς
2. βάζουμε στην χύτρα τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σοτάρουμε με την σειρά, ένα υλικό την φορά: κρεμμύδι, πιπεριές, καρότα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια
3. ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια αφού τα έχουμε ξεπλύνει καλά.
Ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει όλα τα υλικά
4. κλείνουμε την χύτρα για 15-20 λεπτά
5. ανοίγουμε την χύτρα.
Ρίχνουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, κανέλα, προαιρετικά κόκκινο καυτερό πιπέρι.
6. ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
Ελέγχουμε τα υγρά και, εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Τα φασόλια είναι έτοιμα.
7. ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι. Προαιρετικά και μισή κούπα με κόκκινο ή/και μαύρο ρύζι.
Το κάθε ρύζι έχει οδηγίες μαγειρέματος, οι οποίες διαφέρουν.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση !!
Το ευρετήριο με όλες τις υπόλοιπες συνταγές φαίνεται εδώ