18/3/2022.
ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ
Ωμοφαγική τούρτα ιδανική για γενέθλια ή οποιαδήποτε εορταστική συνάντηση.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ
Μία ωμοφαγική τούρτα αποτελείται από ακατέργαστα συστατικά και πρώτες ύλες (η ωμοφαγική τούρτα δεν περιέχει αλεύρι).
Η γλυκιά γεύση στην ωμοφαγική τούρτα επιτυγχάνεται με φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα φρούτα καθώς και υγιεινά γλυκαντικά.
ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1. Ωμοφαγική τούρτα σοκολάτα:
Γρήγορη και εύκολη ωμοφαγική τούρτα σοκολάτα, όπου η συνολική προετοιμασία μπορεί να γίνει σε 15 λεπτά.
Συστατικά
Αυτή η συνταγή για ωμοφαγική τούρτα έχει τρία ξεχωριστά κομμάτια που θα χρειαστεί να ετοιμαστούν ξεχωριστά:
- η κρούστα των ξηρών καρπών: αμύγδαλα και βραζιλιάνικα φυστίκια ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
- γέμιση σοκολάτας: κάσιους και χουρμάδες ως κύρια συστατικά, τα οποία θα τα αρωματίσετε με σκόνη κακάο, εκχύλισμα βανίλιας, χαρουπόμελο και φυτικό γάλα της επιλογής σας (αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη ή άλλα παρόμοια μη-θρεπτικά συστατικά).
- επικάλυψη : γκανάς (ganache) σοκολάτας από φυτικό γάλα, σκόνη κακάο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (η συνταγή αναφέρει "λάδι καρύδας", αλλά εδώ και 4-5 χρόνια έχω σταματήσει να το θεωρώ υγιεινό. Ορισμένοι από τους λόγους φαίνονται εδώ και εδώ).
Προετοιμασία:
α. Πώς να φτιάξετε κρούστα ξηρών καρπών για την ωμοφαγική τούρτα:
Η συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιεί ένα μείγμα από αμύγδαλα και βραζιλιάνικα φυστίκια, αλλά όλα τα είδη ξηρών καρπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
1. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ψιλοαλεσμένη σκόνη.
2. Πιέστε την πάστα από ξηρούς καρπούς στον πάτο μιας φόρμας ή ενός γυάλινου μπολ.
Βεβαιωθείτε ότι οι ξηροί καρποί κατανέμονται ομοιόμορφα.
Once the dates and cashews are done soaking, drain them and add them to a bowl along with the coconut milk, cocoa powder, vanilla, and agave syrup. Use an immersion blender to blend until smooth.
It’s alright if there are a few chunks still. If you prefer a completely smooth filling it’s better to blend in a high-powered blender.
β. Πώς να φτιάξετε την γέμιση σοκολάτας:
1. Οι χουρμάδες και τα κάσιους πρέπει να μουλιάζονται σε νερό για λίγες ώρες πριν από τη χρήση τους, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
2. Μόλις μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε (θεωρώ ότι το νερό αντί να χύσετε στον νεροχύτη, μπορείτε είτε να το πιείτε είτε να το βάλετε στο ψυγείο ώστε να το χρησιμοποιήσετε στο επόμενο πρωινό ή γεύμα που θα κάνετε)
3. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τους χουρμάδες και τα κάσιους σε ένα μπολ μαζί με το φυτικό γάλα της επιλογής σας, την σκόνη κακάο, την βανίλια και το χαρουπόμελο. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να ανακατέψετε μέχρι να γίνει λείο. Δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα μερικά κομμάτια. Αν προτιμάτε μια εντελώς λεία γέμιση, καλύτερα να ανακατέψετε σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος.
Η πρωτότυπη συνταγή μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες φαίνονται στην ανάρτηση "Quick And Easy Raw Chocolate Cake [Vegan, Flourless] By Stephanie Mantilla, BSc / November 15, 2021"
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ
Μία ωμοφαγική τούρτα αποτελείται από ακατέργαστα συστατικά και πρώτες ύλες (η ωμοφαγική τούρτα δεν περιέχει αλεύρι).
Η γλυκιά γεύση στην ωμοφαγική τούρτα επιτυγχάνεται με φρέσκα ή αποξηραμένα ή κατεψυγμένα φρούτα καθώς και υγιεινά γλυκαντικά.
ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1. Ωμοφαγική τούρτα σοκολάτα:
Γρήγορη και εύκολη ωμοφαγική τούρτα σοκολάτα, όπου η συνολική προετοιμασία μπορεί να γίνει σε 15 λεπτά.
Συστατικά
Αυτή η συνταγή για ωμοφαγική τούρτα έχει τρία ξεχωριστά κομμάτια που θα χρειαστεί να ετοιμαστούν ξεχωριστά:
- η κρούστα των ξηρών καρπών: αμύγδαλα και βραζιλιάνικα φυστίκια ή ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
- γέμιση σοκολάτας: κάσιους και χουρμάδες ως κύρια συστατικά, τα οποία θα τα αρωματίσετε με σκόνη κακάο, εκχύλισμα βανίλιας, χαρουπόμελο και φυτικό γάλα της επιλογής σας (αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη ή άλλα παρόμοια μη-θρεπτικά συστατικά).
- επικάλυψη : γκανάς (ganache) σοκολάτας από φυτικό γάλα, σκόνη κακάο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (η συνταγή αναφέρει "λάδι καρύδας", αλλά εδώ και 4-5 χρόνια έχω σταματήσει να το θεωρώ υγιεινό. Ορισμένοι από τους λόγους φαίνονται εδώ και εδώ).
Προετοιμασία:
α. Πώς να φτιάξετε κρούστα ξηρών καρπών για την ωμοφαγική τούρτα:
Η συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιεί ένα μείγμα από αμύγδαλα και βραζιλιάνικα φυστίκια, αλλά όλα τα είδη ξηρών καρπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
1. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ψιλοαλεσμένη σκόνη.
2. Πιέστε την πάστα από ξηρούς καρπούς στον πάτο μιας φόρμας ή ενός γυάλινου μπολ.
Βεβαιωθείτε ότι οι ξηροί καρποί κατανέμονται ομοιόμορφα.
Once the dates and cashews are done soaking, drain them and add them to a bowl along with the coconut milk, cocoa powder, vanilla, and agave syrup. Use an immersion blender to blend until smooth.
It’s alright if there are a few chunks still. If you prefer a completely smooth filling it’s better to blend in a high-powered blender.
β. Πώς να φτιάξετε την γέμιση σοκολάτας:
1. Οι χουρμάδες και τα κάσιους πρέπει να μουλιάζονται σε νερό για λίγες ώρες πριν από τη χρήση τους, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.
2. Μόλις μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε (θεωρώ ότι το νερό αντί να χύσετε στον νεροχύτη, μπορείτε είτε να το πιείτε είτε να το βάλετε στο ψυγείο ώστε να το χρησιμοποιήσετε στο επόμενο πρωινό ή γεύμα που θα κάνετε)
3. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τους χουρμάδες και τα κάσιους σε ένα μπολ μαζί με το φυτικό γάλα της επιλογής σας, την σκόνη κακάο, την βανίλια και το χαρουπόμελο. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να ανακατέψετε μέχρι να γίνει λείο. Δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα μερικά κομμάτια. Αν προτιμάτε μια εντελώς λεία γέμιση, καλύτερα να ανακατέψετε σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος.
Η πρωτότυπη συνταγή μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες φαίνονται στην ανάρτηση "Quick And Easy Raw Chocolate Cake [Vegan, Flourless] By Stephanie Mantilla, BSc / November 15, 2021"