18/11/2023
VEGAN ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Μπορεί μία συνταγή για μπεσαμέλ να είναι vegan/νηστίσιμη, υγιεινή, μη-παχυντική, νόστιμη και εύκολη στην εκτέλεση ;
Φυσικά και μπορεί.
Υγιεινή Vegan Μπεσαμέλ με Γάλα Αμυγδάλου.
Μία vegan διατροφή μάς βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος (Δείτε την ανάρτηση "Απώλεια βάρους με την vegan διατροφή").
Μία vegan διατροφή μάς βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος (Δείτε την ανάρτηση "Απώλεια βάρους με την vegan διατροφή").
Τα πλεονεκτήματα που έχει η παρακάτω συνταγή για την vegan μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου είναι τα εξής:
1. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του vegan παστίτσιου, του vegan μουσακά κ.ά.
2. χωρίς
- λευκό αλεύρι,
- μαργαρίνη ή φυτίνη,
- χωρίς βούτυρο ή αυγά ή γαλακτοκομικά ή άλλα ζωικά προϊόντα.
3. χρειάζεται μόνο λίγα απλά υλικά και 1 κατσαρόλα για να φτιαχτεί αυτή η μπεσαμέλ,
4. γίνεται γρήγορα και εύκολα,
5. είναι τροποποιήσιμη. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως έχει ή να προσθέσετε και άλλες γεύσεις (όπως βότανα ή μπαχαρικά) για να προσδώσετε την επίγευση που σας αρέσει.
1. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου του vegan παστίτσιου, του vegan μουσακά κ.ά.
2. χωρίς
- λευκό αλεύρι,
- μαργαρίνη ή φυτίνη,
- χωρίς βούτυρο ή αυγά ή γαλακτοκομικά ή άλλα ζωικά προϊόντα.
3. χρειάζεται μόνο λίγα απλά υλικά και 1 κατσαρόλα για να φτιαχτεί αυτή η μπεσαμέλ,
4. γίνεται γρήγορα και εύκολα,
5. είναι τροποποιήσιμη. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως έχει ή να προσθέσετε και άλλες γεύσεις (όπως βότανα ή μπαχαρικά) για να προσδώσετε την επίγευση που σας αρέσει.
Τέλεια νηστίσιμη μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου, σε 10-15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για vegan μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου:
1. μία κούπα τσαγιού* αλεύρι ολικής άλεσης (εάν επιθυμείτε η συνταγή να είναι χωρίς γλουτένη, δοκιμάστε με αλεύρι ζέας ή ρεβυθάλευρο)
2. ανάλογα την ρευστότητα που επιθυμείτε, τέσσερις έως πέντε κούπες τσαγιού* φυτικό γάλα αμυγδάλου**
3. δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ( δ ε ν χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο. Δύο κουταλιές της σούπας είναι επαρκής ποσότητα και μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τις θερμίδες σε σχετικά χαμηλά επίπεδα)
4. θαλασσινό αλάτι + πιπέρι
5. μοσχοκάρυδο + κάρυ (προαιρετικά).
*Μία κούπα τσαγιού είναι περίπου 250 γραμμάρια.
** το γάλα αμυγδάλου να είναι χ ω ρ ί ς ζάχαρη ή άλλα επιβλαβή και αμφιλεγόμενα πρόσθετα. Εναλλακτικά, για την νηστίσιμη μπεσαμέλ με φυτικό γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως είναι για παράδειγμα το φυτικό γάλα σόγιας (βιολογικό).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Vegan μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου - Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι ολικής μαζί με το γάλα αμυγδάλου.
2. Βάζουμε το μείγμα στην φωτιά, και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.
Θα γίνει ένας ρευστός χυλός.
3. Βγάζουμε τον χυλό από την φωτιά.
Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προαιρετικά: προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και κάρυ.
Εύκολη - Γρήγορη - Νόστιμη.
Καλή επιτυχία !
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για vegan μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου:
1. μία κούπα τσαγιού* αλεύρι ολικής άλεσης (εάν επιθυμείτε η συνταγή να είναι χωρίς γλουτένη, δοκιμάστε με αλεύρι ζέας ή ρεβυθάλευρο)
2. ανάλογα την ρευστότητα που επιθυμείτε, τέσσερις έως πέντε κούπες τσαγιού* φυτικό γάλα αμυγδάλου**
3. δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ( δ ε ν χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο. Δύο κουταλιές της σούπας είναι επαρκής ποσότητα και μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τις θερμίδες σε σχετικά χαμηλά επίπεδα)
4. θαλασσινό αλάτι + πιπέρι
5. μοσχοκάρυδο + κάρυ (προαιρετικά).
*Μία κούπα τσαγιού είναι περίπου 250 γραμμάρια.
** το γάλα αμυγδάλου να είναι χ ω ρ ί ς ζάχαρη ή άλλα επιβλαβή και αμφιλεγόμενα πρόσθετα. Εναλλακτικά, για την νηστίσιμη μπεσαμέλ με φυτικό γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως είναι για παράδειγμα το φυτικό γάλα σόγιας (βιολογικό).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Vegan μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου - Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι ολικής μαζί με το γάλα αμυγδάλου.
2. Βάζουμε το μείγμα στην φωτιά, και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.
Θα γίνει ένας ρευστός χυλός.
3. Βγάζουμε τον χυλό από την φωτιά.
Προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προαιρετικά: προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και κάρυ.
Εύκολη - Γρήγορη - Νόστιμη.
Καλή επιτυχία !