Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2022
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ
Ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγο ζώο.
Σύμφωνα με την ανθρώπινη ανατομία είναι φυτοφάγο ζώο.
Στην συνέχεια φαίνονται ορισμένα ενδεικτικά δεδομένα, μαζί με τις σχετικές παραπομπές.
Σύμφωνα με την ανθρώπινη ανατομία είναι φυτοφάγο ζώο.
Στην συνέχεια φαίνονται ορισμένα ενδεικτικά δεδομένα, μαζί με τις σχετικές παραπομπές.
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
1. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ: ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΙΚΑΣΙΑ ;
2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ: ΦΥΤΟΦΑΓΟΥ ΖΩΟΥ
- δημοσίευση
- Michael Greger
- William Roberts
- Milton Mills
- συγκριτικός πίνακας
1. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ: ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΙΚΑΣΙΑ ;
2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ: ΦΥΤΟΦΑΓΟΥ ΖΩΟΥ
- δημοσίευση
- Michael Greger
- William Roberts
- Milton Mills
- συγκριτικός πίνακας
1. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ: ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΙΚΑΣΙΑ ;
Ορισμένοι άνθρωποι προσπαθώντας να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι ο άνθρωπος ειναι "παμφάγο" ζώο αναφέρουν ότι "ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύχθηκε από την κατανάλωση κρέατος".
Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν αποτελεί γεγονός, αλλά μία εικασία.
Για την ακριβεία, είναι μία από τις αρκετές υποθέσεις που έχουν προταθεί για να εξηγήσουν με ποιον τρόπο αναπτύχθηκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Παραθέτω δύο από αυτές.
1. Ο επιστήμονας Ντάνιελ Γκόλμαν στο ογκώδες (520 σελίδες) βιβλίο του με τίτλο "Κοινωνική νοημοσύνη" αναφέρει αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου αναπτύχθηκε προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις νέες ανάγκες που προέκυπταν από την κοινωνικοποίηση του, και παραθέτει πλήθος παραδειγμάτων και επιχειρημάτων.
2. Τον Μάιο του 2021 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο "Άφθονοι υδατάνθρακες: Τελικά οι πρόγονοί μας δεν ακολουθούσαν το paleo diet". Αναφέρεται ότι οι προϊστορικοί Homo sapiens και οι ξάδελφοι τους οι Νεάντερταλ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αμύλου, και ότι η διαδεδομένη αντίληψη ότι οι προϊστορικοί πρόγονοί μας ήταν αποκλειστικά κρεατοφάγοι, μια θεωρία στην οποία βασίστηκε η μόδα της «παλαιολιθικής δίαιτας», διαψεύδεται οριστικά από μελέτη 50 επιστημόνων. Επίσης, οι ερευνητές λένε ότι "ο λόγος που το ανθρώπινο γένος υιοθέτησε τα φυτικά τρόφιμα, είναι ότι το άμυλο προσέφερε άφθονη γλυκόζη για την ανάπτυξη των γιγάντιων εγκεφάλων μας".
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και μία ομάδα 5 παλαιοανθρωπολόγων, όπου στην δημοσίευση τους αναφέρεται ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η υπόθεση ότι η κατανάλωση ζώων είχε επίδραση στην εξελικτική μας ιστορία.
Οι παρατηρήσεις των ερευνητών υποσκάπτουν τις εξελικτικές αφηγήσεις που συνδέουν τα ανατομικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά με την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, υποδηλώνοντας ότι άλλοι παράγοντες είναι πιθανώς υπεύθυνοι.
Τα ευρήματα αυτής της ομάδας ερευνητών έρχονται σε αντίθεση με τον μύθο ότι η κατανάλωση ζώων οδήγησε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.
2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πριν αρκετά χρόνια ένας άνθρωπος μου είπε ότι οι άνθρωποι είμαστε ζωοφάγοι και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι στις σπηλιές υπάρχουν παραστάσεις ανθρώπων που κυνηγούν ζώα.
Αρχικά, θεώρησα ότι αστειευόταν. Ωστόσο, σοβαρολογούσε.
Δύο σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου:
α. σε πολλές περιόδους της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν - για λόγους επιβίωσης - να τραφούν με τροφές που ο σημερινός δυτικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί, όπως ποντίκια, αρουραίους, σαύρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις και άλλες τροφές ακόμες χειρότερες.
Αυτό αποδεικνύει, λοιπόν, τι ; Ότι ο άνθρωπος είναι "ποντικοφάγος" ; ή "σαυροφάγος" ;
β. επίσης, στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχει και ο κανιβαλισμός, ο οποίος από ότι φαίνεται υφίσταται ακόμα και σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ ένα άρθρο από το National Geographic αναφέρει ότι μέλη μιας ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης έφαγαν νεκρούς συντρόφους μετά την συντριβή του αεροπλάνου τους προκειμένου να επιβιώσουν για περισσότερους από δύο μήνες στις Άνδεις.
Συνεπώς, είναι άλλο πράγμα το τι μπορεί να φάει ένας άνθρωπος, και άλλο πράγμα τι είναι κατάλληλο για κατανάλωση, πόσον μάλλον να αποτελεί την βέλτιστη διατροφή.
Ποια είναι η βέλτιστη διατροφή ;
Αυτή που έχει αποδείξει ότι αναστρέφει παθήσεις.
Ας δούμε ορισμένα δεδομένα.
- Η νούμερο 1 αιτία θανάτου, δεν είναι ο καρκίνος, αλλά οι καρδιοπάθειες.
Η φυτοφαγία είναι η μοναδική διατροφή που έχει αποδείξει ότι τις αναστρέφει.
- ο διαβήτης ανέρχεται περίπου στο 10%, ενώ ένα σχεδόν 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει από διαβήτη.
Η φυτοφαγία είναι η μοναδική διατροφή που έχει αποδείξει ότι αναστρέφει τον σακχαρώδη διαβήτη 2
- σχεδόν το 40% των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Η μοναδική διατροφή που έχει έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει απώλεια βάρους χωρίς μέτρηση θερμίδες, χωρίς περιορισμό μερίδων, και χωρίς άλλες παρόμοιες στερητικές πρακτικές ελέγχου στην πρόσληψη των τροφίμων, είναι η φυτοφαγία.
Τώρα, ας δούμε ορισμένα δεδομένα σχετικά με την ανθρώπινη ανατομία.
3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ: ΦΥΤΟΦΑΓΟΥ ΖΩΟΥ
Millions of years ago all human ancestors were herbivores. It is evidenced by anatomical features and evolutionary evidence.
Only some 15,000 years ago, man began to eat the meat of domestic animals.
The transition to meat foods was probably related to a sharp increase in the number of free radicals in the cells and oxidative stress occurrence. At the same time, man reduced plant intake, from some 3000 species to only 20–30 species.
This change in diet brought an explosive jump in the occurrence of prostate cancer and breast cancer.
ΠΗΓΗ: Review Molecules. 2019 Nov 4;24(21):3982. The Polyphenols as Potential Agents in Prevention and Therapy of Prostate Diseases Tomislav Pejčić, Tomislav Tosti, Zoran Džamić, Uroš Gašić, Aleksandar Vuksanović, Zana Dolićanin, Živoslav Tešić
Ορισμένοι άνθρωποι προσπαθώντας να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι ο άνθρωπος ειναι "παμφάγο" ζώο αναφέρουν ότι "ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύχθηκε από την κατανάλωση κρέατος".
Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν αποτελεί γεγονός, αλλά μία εικασία.
Για την ακριβεία, είναι μία από τις αρκετές υποθέσεις που έχουν προταθεί για να εξηγήσουν με ποιον τρόπο αναπτύχθηκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Παραθέτω δύο από αυτές.
1. Ο επιστήμονας Ντάνιελ Γκόλμαν στο ογκώδες (520 σελίδες) βιβλίο του με τίτλο "Κοινωνική νοημοσύνη" αναφέρει αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου αναπτύχθηκε προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις νέες ανάγκες που προέκυπταν από την κοινωνικοποίηση του, και παραθέτει πλήθος παραδειγμάτων και επιχειρημάτων.
2. Τον Μάιο του 2021 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο "Άφθονοι υδατάνθρακες: Τελικά οι πρόγονοί μας δεν ακολουθούσαν το paleo diet". Αναφέρεται ότι οι προϊστορικοί Homo sapiens και οι ξάδελφοι τους οι Νεάντερταλ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αμύλου, και ότι η διαδεδομένη αντίληψη ότι οι προϊστορικοί πρόγονοί μας ήταν αποκλειστικά κρεατοφάγοι, μια θεωρία στην οποία βασίστηκε η μόδα της «παλαιολιθικής δίαιτας», διαψεύδεται οριστικά από μελέτη 50 επιστημόνων. Επίσης, οι ερευνητές λένε ότι "ο λόγος που το ανθρώπινο γένος υιοθέτησε τα φυτικά τρόφιμα, είναι ότι το άμυλο προσέφερε άφθονη γλυκόζη για την ανάπτυξη των γιγάντιων εγκεφάλων μας".
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και μία ομάδα 5 παλαιοανθρωπολόγων, όπου στην δημοσίευση τους αναφέρεται ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η υπόθεση ότι η κατανάλωση ζώων είχε επίδραση στην εξελικτική μας ιστορία.
Οι παρατηρήσεις των ερευνητών υποσκάπτουν τις εξελικτικές αφηγήσεις που συνδέουν τα ανατομικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά με την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, υποδηλώνοντας ότι άλλοι παράγοντες είναι πιθανώς υπεύθυνοι.
Τα ευρήματα αυτής της ομάδας ερευνητών έρχονται σε αντίθεση με τον μύθο ότι η κατανάλωση ζώων οδήγησε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου.
2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πριν αρκετά χρόνια ένας άνθρωπος μου είπε ότι οι άνθρωποι είμαστε ζωοφάγοι και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι στις σπηλιές υπάρχουν παραστάσεις ανθρώπων που κυνηγούν ζώα.
Αρχικά, θεώρησα ότι αστειευόταν. Ωστόσο, σοβαρολογούσε.
Δύο σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου:
α. σε πολλές περιόδους της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν - για λόγους επιβίωσης - να τραφούν με τροφές που ο σημερινός δυτικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί, όπως ποντίκια, αρουραίους, σαύρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις και άλλες τροφές ακόμες χειρότερες.
Αυτό αποδεικνύει, λοιπόν, τι ; Ότι ο άνθρωπος είναι "ποντικοφάγος" ; ή "σαυροφάγος" ;
β. επίσης, στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχει και ο κανιβαλισμός, ο οποίος από ότι φαίνεται υφίσταται ακόμα και σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ ένα άρθρο από το National Geographic αναφέρει ότι μέλη μιας ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης έφαγαν νεκρούς συντρόφους μετά την συντριβή του αεροπλάνου τους προκειμένου να επιβιώσουν για περισσότερους από δύο μήνες στις Άνδεις.
Συνεπώς, είναι άλλο πράγμα το τι μπορεί να φάει ένας άνθρωπος, και άλλο πράγμα τι είναι κατάλληλο για κατανάλωση, πόσον μάλλον να αποτελεί την βέλτιστη διατροφή.
Ποια είναι η βέλτιστη διατροφή ;
Αυτή που έχει αποδείξει ότι αναστρέφει παθήσεις.
Ας δούμε ορισμένα δεδομένα.
- Η νούμερο 1 αιτία θανάτου, δεν είναι ο καρκίνος, αλλά οι καρδιοπάθειες.
Η φυτοφαγία είναι η μοναδική διατροφή που έχει αποδείξει ότι τις αναστρέφει.
- ο διαβήτης ανέρχεται περίπου στο 10%, ενώ ένα σχεδόν 40% δεν γνωρίζει ότι πάσχει από διαβήτη.
Η φυτοφαγία είναι η μοναδική διατροφή που έχει αποδείξει ότι αναστρέφει τον σακχαρώδη διαβήτη 2
- σχεδόν το 40% των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Η μοναδική διατροφή που έχει έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει απώλεια βάρους χωρίς μέτρηση θερμίδες, χωρίς περιορισμό μερίδων, και χωρίς άλλες παρόμοιες στερητικές πρακτικές ελέγχου στην πρόσληψη των τροφίμων, είναι η φυτοφαγία.
Τώρα, ας δούμε ορισμένα δεδομένα σχετικά με την ανθρώπινη ανατομία.
3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ: ΦΥΤΟΦΑΓΟΥ ΖΩΟΥ
Millions of years ago all human ancestors were herbivores. It is evidenced by anatomical features and evolutionary evidence.
Only some 15,000 years ago, man began to eat the meat of domestic animals.
The transition to meat foods was probably related to a sharp increase in the number of free radicals in the cells and oxidative stress occurrence. At the same time, man reduced plant intake, from some 3000 species to only 20–30 species.
This change in diet brought an explosive jump in the occurrence of prostate cancer and breast cancer.
ΠΗΓΗ: Review Molecules. 2019 Nov 4;24(21):3982. The Polyphenols as Potential Agents in Prevention and Therapy of Prostate Diseases Tomislav Pejčić, Tomislav Tosti, Zoran Džamić, Uroš Gašić, Aleksandar Vuksanović, Zana Dolićanin, Živoslav Tešić
Michael Greger
Σε αυτό το βίντεο του Dr. Greger (1:40-2:30) αναφέρονται τα βασικότερα ευρήματα αυτής της δημοσίευσης. Εν ολίγοις:
- Folivores are those meant to eat mostly foliage—leaves,
- Frugivores are better designed to eat fruit.
- faunivores, another name for carnivores, eat the fauna.
Where do humans land?
So, while eating our greens is important, it appears the natural dietary status of the human species is primarily that of a fruit-eater*.
Σε αυτό το βίντεο του Dr. Greger (1:40-2:30) αναφέρονται τα βασικότερα ευρήματα αυτής της δημοσίευσης. Εν ολίγοις:
- Folivores are those meant to eat mostly foliage—leaves,
- Frugivores are better designed to eat fruit.
- faunivores, another name for carnivores, eat the fauna.
Where do humans land?
So, while eating our greens is important, it appears the natural dietary status of the human species is primarily that of a fruit-eater*.
William Roberts
Στην συνέχεια φαίνονται 4 ενδεικτικές δημοσιεύσεις από τον ιατρό William Roberts.
Αρχικά, ποιος είναι ο William Roberts ; Η απάντηση φαίνεται εδώ.
Επικεφαλής του Baylor’s Cardiovascular Institute, συγγραφέας σε σχεδόν 1.700 δημοσιεύσεις, έχει γράψει περισσότερα από 12 εγχειρίδια για την καρδιολογία, και για περισσότερα από 25 χρόνια αποτελεί τον αρχισυντάκτη του American Journal of Cardiology.
1. δημοσίευση του 2000:
"Are human beings herbivores, carnivores, or omnivores?"
Although most of us conduct our lives as omnivores, in that we eat flesh as well as vegetables and fruits, human beings have characteristics of herbivores, not carnivores (2).
- The appendages of carnivores are claws; those of herbivores are hands or hooves.
- The teeth of carnivores are sharp; those of herbivores are mainly flat (for grinding).
- The intestinal tract of carnivores is short (3 times body length); that of herbivores, long (12 times body length).
- Body cooling of carnivores is done by panting; herbivores, by sweating.
- Carnivores drink fluids by lapping; herbivores, by sipping.
- Carnivores produce their own vitamin C, whereas herbivores obtain it from their diet.
Thus, humans have characteristics of herbivores, not carnivores.
Atherosclerosis affects only herbivores.
Dogs, cats, tigers, and lions can be saturated with fat and cholesterol, and atherosclerotic plaques do not develop
2. δημοσίευση του 2008:
Because humans get atherosclerosis, and atherosclerosis is a disease only of herbivores, humans also must be herbivores
3. δημοσίευση του 2007:
It is not possible to produce atherosclerosis in a carnivore, with one exception, and that is in carnivores who have hypothyroidism due to thyroidectomy.
4. δημοσίευση του 1990:
When we kill animals to eat them, they end up killing us, because their flesh, which contains cholesterol and saturated fat, was never intended for human beings, who are natural herbivores.
5. βίντεο για τον Dr. Roberts:
Cholesterol is the cause of atherosclerosis, the #1 Cause of Death.
According to Dr. Roberts, atherosclerosis simply does not occur if elevated cholesterol is not present, regardless of how high our blood pressure is, our blood sugars, no matter how obese, how inactive, or how many cigarettes we smoke.
how low does one’s cholesterol have to be to become heart-attack proof?
Ideally, our bad cholesterol—LDL—should be under 70.
There are only two ways, Dr. Roberts says, to get it down that low:
1. put a hundred million people on a lifetime of high-dose statin drugs starting in one’s twenties, or
2. be what he calls a “pure vegetarian fruit eater”.
If we put everyone on drugs, then thousands of people would suffer side-effects, so a vegan diet is the least expensive and safest means of achieving the plaque-preventing LDL goal.
The cause of our #1 killer is elevated cholesterol.
So, according to probably the most renowned cardiovascular pathologist in the world, that means the cause of our #1 killer is: not eating vegan.
Στην συνέχεια φαίνονται 4 ενδεικτικές δημοσιεύσεις από τον ιατρό William Roberts.
Αρχικά, ποιος είναι ο William Roberts ; Η απάντηση φαίνεται εδώ.
Επικεφαλής του Baylor’s Cardiovascular Institute, συγγραφέας σε σχεδόν 1.700 δημοσιεύσεις, έχει γράψει περισσότερα από 12 εγχειρίδια για την καρδιολογία, και για περισσότερα από 25 χρόνια αποτελεί τον αρχισυντάκτη του American Journal of Cardiology.
1. δημοσίευση του 2000:
"Are human beings herbivores, carnivores, or omnivores?"
Although most of us conduct our lives as omnivores, in that we eat flesh as well as vegetables and fruits, human beings have characteristics of herbivores, not carnivores (2).
- The appendages of carnivores are claws; those of herbivores are hands or hooves.
- The teeth of carnivores are sharp; those of herbivores are mainly flat (for grinding).
- The intestinal tract of carnivores is short (3 times body length); that of herbivores, long (12 times body length).
- Body cooling of carnivores is done by panting; herbivores, by sweating.
- Carnivores drink fluids by lapping; herbivores, by sipping.
- Carnivores produce their own vitamin C, whereas herbivores obtain it from their diet.
Thus, humans have characteristics of herbivores, not carnivores.
Atherosclerosis affects only herbivores.
Dogs, cats, tigers, and lions can be saturated with fat and cholesterol, and atherosclerotic plaques do not develop
2. δημοσίευση του 2008:
Because humans get atherosclerosis, and atherosclerosis is a disease only of herbivores, humans also must be herbivores
3. δημοσίευση του 2007:
It is not possible to produce atherosclerosis in a carnivore, with one exception, and that is in carnivores who have hypothyroidism due to thyroidectomy.
4. δημοσίευση του 1990:
When we kill animals to eat them, they end up killing us, because their flesh, which contains cholesterol and saturated fat, was never intended for human beings, who are natural herbivores.
5. βίντεο για τον Dr. Roberts:
Cholesterol is the cause of atherosclerosis, the #1 Cause of Death.
According to Dr. Roberts, atherosclerosis simply does not occur if elevated cholesterol is not present, regardless of how high our blood pressure is, our blood sugars, no matter how obese, how inactive, or how many cigarettes we smoke.
how low does one’s cholesterol have to be to become heart-attack proof?
Ideally, our bad cholesterol—LDL—should be under 70.
There are only two ways, Dr. Roberts says, to get it down that low:
1. put a hundred million people on a lifetime of high-dose statin drugs starting in one’s twenties, or
2. be what he calls a “pure vegetarian fruit eater”.
If we put everyone on drugs, then thousands of people would suffer side-effects, so a vegan diet is the least expensive and safest means of achieving the plaque-preventing LDL goal.
The cause of our #1 killer is elevated cholesterol.
So, according to probably the most renowned cardiovascular pathologist in the world, that means the cause of our #1 killer is: not eating vegan.
Milton Mills
Ακολουθούν 2 βίντεο από τον ιατρό Milton Mills αποτελεί την πληρέστερη παρουσίαση που έχω υπ’όψιν μου με άφθονο υλικό και εικόνες για καλύτερη κατανόηση σχετικά με το ότι ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο ζώο:
Ακολουθούν 2 βίντεο από τον ιατρό Milton Mills αποτελεί την πληρέστερη παρουσίαση που έχω υπ’όψιν μου με άφθονο υλικό και εικόνες για καλύτερη κατανόηση σχετικά με το ότι ο άνθρωπος είναι φυτοφάγο ζώο:
1. H πιο πρόσφατη ομιλία του (2016) στο Dr. McDougall Health & Medical Center, με τίτλο "Are Humans Designed to Eat Meat?"
2. Μία παλαιότερη ομιλία του (2007) με τίτλο "Are We Carnivores?" Για όσους ανθρώπους προτιμούν κείμενο αντί για βίντεο, η περίληψη της ομιλίας φαίνεται εδώ. |
|
Συγκριτικός πίνακας
Στην συνέχεια φαίνεται ένα συγκριτικό πλαίσιο, το οποίο ευθυγραμμιζεται με το συμπέρασμα της προαναφερόμενης δημοσίευσης (1:40-2:30), η οποία καταλήγει στο ότι "το ανθρώπινο είδος είναι κατά κύριο λόγο φρουτοφάγο" [frugivore].
Στην συνέχεια φαίνεται ένα συγκριτικό πλαίσιο, το οποίο ευθυγραμμιζεται με το συμπέρασμα της προαναφερόμενης δημοσίευσης (1:40-2:30), η οποία καταλήγει στο ότι "το ανθρώπινο είδος είναι κατά κύριο λόγο φρουτοφάγο" [frugivore].