1/12/2022
ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΜΕΝΟΥ
1. ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
Στην ωμοφαγία καταναλώνονται όλες οι βίγκαν τροφές αρκεί να μην έχουν μαγειρευτεί, βραστεί ή ψηθεί.
ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ
Μενού για ωμοφαγικό πρωινό:
Ακολουθεί η δομή του μενού επιγραμματικά. Αναλυτικές πληροφορίες φαίνονται εδώ.
1. φύτρα δημητριακών
2. αποξηραμένα φρούτα
3. βούτυρο σπόρων ή ξηρών καρπών
4. κάποιο υγιεινό γλυκαντικό
5. κάποιο βότανο ή φαρμακευτικό φυτό
6. φρούτα εποχής
7. λαχανικό
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με :
- τις ποσότητες, καθώς και
- λίστα με τις ομάδες τροφίμων που μπορούν να χρησιμοποιούνται στο μενού ωμοφαγίας,
κάντε κλικ εδώ.
Μενού για ωμοφαγικό μεσημεριανό/βραδινό:
Ακολουθεί η δομή του μενού επιγραμματικά. Αναλυτικές πληροφορίες για το μενού φαίνονται εδώ.
1. φύτρα οσπρίων
2. λαχανικά (2 ή 3 διαφορετικά λαχανικά)
3. ξηροί καρποί ή σπόροι
4. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης (όχι λάδι καρύδας)
5. αρωματικά φυτά ή μπαχαρικά.
6. ψωμί εσσαίων ή, με χρήση αφυγραντή, φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί (προαιρετικό).
ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ
Το 2ο μενού για την ωμοφαγία αναφέρεται σε μία μελέτη, και χρησιμοποιείται από ένα ινστιτούτο ωμοφαγίας.
Το μενού περιλαμβάνει βιολογικά ωμοφαγικά πιάτα, με σιταρόχορτο και άλλους χυμούς λαχανικών. Επίσης, στο μενού υπάρχουν σαλάτες με φύτρα και συνοδευτικά με βάση τους ξηρούς καρπούς ή το αβοκάντο για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.
Δύο φορές την εβδομάδα, το μενου περιλαμβάνει μαγειρεμένα συνοδευτικά.
ΠΡΩΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- χυμός λαχανικών
- χυμός σιταρόχορτου
- φρούτο
ΣΝΑΚ:
- χυμός λαχανικών
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- μεγάλη σαλάτα λαχανικών και φύτρων με σως ταχίνι
- μισό αβοκάντο
- κράκερ αφυδατωμένου λιναρόσπορου
ΣΝΑΚ:
- χυμός λαχανικών
- χυμός σιταρόχορτου
- μήλο
ΔΕΙΠΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- μεγάλη σαλάτα λαχανικών και φύτρων με σως λεμονιού/ελαιόλαδου
- “ζυμαρικά” από καρύδα και κολοκυθάκια, με μανιτάρια και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
2. ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Τώρα, που χτίστηκε το μενού για μία ημέρα, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν οι λίστες για τις ομάδες τροφίμων που φαίνονται εδώ έτσι ώστε να συνταχθεί το μενού για μία εβδομάδα ή περισσότερο.
Στην ωμοφαγία καταναλώνονται όλες οι βίγκαν τροφές αρκεί να μην έχουν μαγειρευτεί, βραστεί ή ψηθεί.
ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ
Μενού για ωμοφαγικό πρωινό:
Ακολουθεί η δομή του μενού επιγραμματικά. Αναλυτικές πληροφορίες φαίνονται εδώ.
1. φύτρα δημητριακών
2. αποξηραμένα φρούτα
3. βούτυρο σπόρων ή ξηρών καρπών
4. κάποιο υγιεινό γλυκαντικό
5. κάποιο βότανο ή φαρμακευτικό φυτό
6. φρούτα εποχής
7. λαχανικό
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με :
- τις ποσότητες, καθώς και
- λίστα με τις ομάδες τροφίμων που μπορούν να χρησιμοποιούνται στο μενού ωμοφαγίας,
κάντε κλικ εδώ.
Μενού για ωμοφαγικό μεσημεριανό/βραδινό:
Ακολουθεί η δομή του μενού επιγραμματικά. Αναλυτικές πληροφορίες για το μενού φαίνονται εδώ.
1. φύτρα οσπρίων
2. λαχανικά (2 ή 3 διαφορετικά λαχανικά)
3. ξηροί καρποί ή σπόροι
4. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης (όχι λάδι καρύδας)
5. αρωματικά φυτά ή μπαχαρικά.
6. ψωμί εσσαίων ή, με χρήση αφυγραντή, φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί (προαιρετικό).
ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ
Το 2ο μενού για την ωμοφαγία αναφέρεται σε μία μελέτη, και χρησιμοποιείται από ένα ινστιτούτο ωμοφαγίας.
Το μενού περιλαμβάνει βιολογικά ωμοφαγικά πιάτα, με σιταρόχορτο και άλλους χυμούς λαχανικών. Επίσης, στο μενού υπάρχουν σαλάτες με φύτρα και συνοδευτικά με βάση τους ξηρούς καρπούς ή το αβοκάντο για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.
Δύο φορές την εβδομάδα, το μενου περιλαμβάνει μαγειρεμένα συνοδευτικά.
ΠΡΩΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- χυμός λαχανικών
- χυμός σιταρόχορτου
- φρούτο
ΣΝΑΚ:
- χυμός λαχανικών
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- μεγάλη σαλάτα λαχανικών και φύτρων με σως ταχίνι
- μισό αβοκάντο
- κράκερ αφυδατωμένου λιναρόσπορου
ΣΝΑΚ:
- χυμός λαχανικών
- χυμός σιταρόχορτου
- μήλο
ΔΕΙΠΝΟ ΜΕΝΟΥ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ:
- μεγάλη σαλάτα λαχανικών και φύτρων με σως λεμονιού/ελαιόλαδου
- “ζυμαρικά” από καρύδα και κολοκυθάκια, με μανιτάρια και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
2. ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Τώρα, που χτίστηκε το μενού για μία ημέρα, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν οι λίστες για τις ομάδες τροφίμων που φαίνονται εδώ έτσι ώστε να συνταχθεί το μενού για μία εβδομάδα ή περισσότερο.